MANTOLAMA NEDEN YAPILIR?
-Isı Yalıtımı
-Isıdan Tasarruf ve Faturalarda Azalma
-Dış Cephede Güzel ve Şık Bir Görünüm Elde Etmek İçin
-Tabi birde kalitesiz ve depremden zarar görmüş çatlakları örtmek için yapılır.

ISI YALITIMI
Isı yalıtım maddesi binanın dış cephesine uygulanan petrol içeren köpükten ibarettir algısı yanlıştır. Aksine doğal, sıhhatli, yanmaz ve geri dönüşümü olan yapı malzemeleri mevcuttur. Örneğin yalıtım tuğlaları, taş yünü ve cam yünü..
YANLIŞ YALITIM YAPILMIŞ BİNALARDA GÖRÜLEN SORUNLAR
Yaşlılarda ve çocuklarda Üst solunum yolları hastalıklarında % 90lara kadar çıkması.
Yalıtım sağlanan binada evin içindeki ısı dışındaki ısının farklılığından oluşan yüksek nem oranı solunum yollarında hastalıklara neden olmaktadır.
Deneysel olarak kanıtlanmış bir örnekte çöldeki bedeviler kazdıkları çukurların üzerini naylonlarla örttükten sonra akşam düşen ısı ile çukurun içinde nemden oluşan su taneleri sabaha kadar birikip çukuru doldurur işte mantolama binanın için bu etkiyi yapar
Strafor ya da mantolama malzemeleri tamamen yanıcı olmakla birlikte çok hızlı ve düşük sıcaklıkta yanmaktadır. Mantolama malzemeleri yanması ile ortaya çıkan gaz zehirli olup insan sağlığına zarar vermektedir.
Binanızda çıkacak olası bir yangın esnasında eriyip özüne döner ve yangının büyümesine yardımcı olur ve çok kısa sürede tüm malzeme deforme olur.
Dış duvarların doğru ve sağlıklı yapı malzemeleri kullanarak iklimsel etkenlerin yol açacağı hasarlardan korunması nedeniyle bina ömrünün uzamasını da sağlar.
Binanıza ait bir beton parçasını bu köpüklerle sarın ve açık bir alana koyun aynı parçadan da hiçbir işlem yapmadan yanına koyun yaz ve kış geçsin üzerinden 1 yıl sonra parçaları inceleyin sarılı betonun ufalandığını göreceksiniz çünkü havasız kalmış ve rutubet betonun özelliğine etki ettiği görülmüştür.
Dış cepheye uygulanan malzeme zamanla panellerin genleşme etkilerinden dolayı çatlak görünümler oluşur. Mantolama uygulamasının garanti ve ömrü 10 yıldır. Ancak mantolama malzemesi hava aldığı noktadan erimeye başlayarak çok daha kısa süre içerisinde binanız ile sıva arasında boşluklar oluşarak özelliğini yitirmekte ve dışına uygulanan sıvanın düşüp çevreye veya insanlara zarar vermesine sebep olmaktadır.
Geleceğimiz için insan sağlığına zararlı olmayan hammaddesi toprak, ağaç, taş gibi doğal olan tuğla, kiremit, taş yünü, cam yünü gibi yapı malzemeleri kullanılmalıdır.