Özellikle bina yapımının birçok yönetmeliğe bağlı kalmasıyla beraber duvarların sağlam ve yönetmeliklere uygun bir biçimde yapılması şarttır. Bunların da önemli noktaları bulunmakta ve bu noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Harç bağlayıcı bir madde olarak görülmektedir. Su ve ince agrega kullanılarak yapılır. Bu harçlar inşaatlar için çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur bu nedenle de mutlaka düzgün ve özenli bir biçimde yapılması şarttır. Günümüzde farklı türde birçok harç çeşidi bulunmaktadır. Bu harçların hepsinin kendisine özel özellikleri ve yapımları bulunmaktadır.
Harçların sertleştikten sonra dayanıklı bir hale gelmesi gerekmektedir. Eğer darbelere karşı dayanıklı değilse ya da tutucu macun görevini yapamıyorsa harcın dayanıklılığı düşük demektir. Bunun nedeni de genellikle kalitesiz malzeme kullanımı olarak gösterilmektedir. Harcın iyi kalitede olması için mutlaka malzemelerin de dayanıklı ve kaliteli olması gerekmektedir.
Harcın “hareketlilik” şeklinde açıklanması harcın su oranına bağlıdır. Sert, gevşek ve sıvı olarak farklı şekillerde bulunabilirler. Harcın hareketliliğinin duvar yapısına uygun olması için bileşenlerin özellikleri önemlidir. Birçok farklı kıvamdaki harç farklı işlemler için kullanılmaktadır. Bu nedenle duvarın nasıl yapılacağı önemli bir konudur. Harç da buna göre hazırlanmalıdır.
İyi Harç Nasıl Olmalı;
Harç derzlerin kıyısında ve köşesinde çatlamaya ya da kırığa sebep olacak şekilde kalitesiz olmamalıdır. Mutlaka uzun süre dayanmalı ve görüntüsü de güzel olmalıdır.
Harç kolay bir biçimde yerleştirilmeli ve ekonomik olmalıdır.
Harç mutlaka su geçirmezlik özelliğine sahip olmalıdır. Özellikle yağmur yağdığı zaman duvarların dış kısımlarında kullanıldıysa suyun iç kısma geçmesine izin vermemelidir.
Harç mutlaka yüzeye yeterli bir biçimde yapışmalı ve tam oturmalıdır.